07.07.2020 SPRÁVY

Vo Veľkej Británii viaceré bary opäť zatvorili.

Foto: Sky News

Viacero pohostinstiev v rôznych častiach Anglicka museli znovu uzavrieť po tom, ako sa medzi ich zákazníkmi objavil nový koronavírus.  Stalo sa tak len niekoľko dní po ich opätovnom otvorení.

Krčma v meste Burnham-on-Sea v juhozápadnej časti Anglicka na Facebooku napísala, že zatvorila svoju prevádzku z dôvodu pozitívneho testu zákazníka na COVID-19. Obdobné rozhodnutia prijali z rovnakých dôvodov aj majitelia pubov v grófstve West Yorkshire a v juhoanglickom Gosporte.

Bary a reštaurácie v Anglicku sa mohli v sobotu znovu otvoriť po viac než troch mesiacoch obmedzení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu. Polícia počas víkendu viacerým pohostinstvám v Londýne a ďalších mestách prikázala, aby zatvorili svoje prevádzky po tom, ako ich vonkajšie priestory zaplnili ľudia. Mnohí z návštevníkov podľa DPA zjavne nedodržiavali pravidlá v oblasti dodržiavania rozstupov.

Britský premiér Boris Johnson upozornil, že vláda môže nariadiť uzavretie niektorých oblastí krajiny, ak ľudia nebudú rešpektovať spoločenský odstup v znovuotvorených puboch, kaviarňach a reštauráciách.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.