18.03.2020 SPRÁVY

Vláda posiela k Rómom policajtov a armádu. Dôvodom je vyplácanie sociálnych dávok.

Ilustračné foto

To čo platilo v nedeľu dnes neplatí! Vláda totiž v nedeľu oznámila verejnosti, že počas vyplácania sociálnych dávok bude v lokalitách, kde žijú Rómovia, zriadená mobilná pošta. Dôvodom bolo to, aby sa v klasických poštách nesústreďovalo veľa ľudí.

Predseda vlády Peter Pellegrini v pondelok po rokovaní Ústredného krízového štábu oznámil, že sociálne dávky budú vyplácať na štandardných poštách. Do lokalít, kde žijú Rómovia preto pošlú policajtov.

"Jednotlivé pobočky Slovenskej pošty budú kontrolované súkromnou SBS službou, mestskou políciou, štátnou políciou," povedal predseda vlády Peter Pellegrini.

Do oblastí, kde žije veľa Rómov povolajú dokonca aj armádu. "Ktorá bude dbať na dodržiavanie nejakých odstupov, verejného poriadku s tým, že sa budeme snažiť každého jedného klienta Slovenskej pošty, ktorý si pôjde po sociálne dávky nejakým spôsobom dezinfikovať mu ruky a poskytnúť mu nejakú, hoc aj náhradu prekrytia nosa-tváre, tak aby neohrozil pracovníkov pošty," vysvetlil dosluhujúci premiér.

Peter Pellegrini sa zároveň poďakoval Policajnému zboru, ktorý do rómskych osád poslal 30 tisíc letákov o koronavíruse.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.