22.06.2020 SPRÁVY

Vláda by mala Žehre uvoľniť viac ako 100-tisíc eur. Dôvodom je koronavírus.

Obec Žehra by mala dostať od vlády 101.060,52 eura. Peniaze majú slúžiť na zaplatenie výdavkov, ktoré obci vznikli počas toho, keď jej obyvatelia boli v karanténe.

Vyplýva to z Návrhu na úhradu priebežných výdavkov súvisiacich s vykonávaním úloh a opatrení počas mimoriadnej situácie v marginalizovaných rómskych komunitách v územnej pôsobnosti Okresného úradu Spišská Nová Ves. Ministerstvo vnútra predložilo v pondelok návrh do medzirezortného pripomienkového konania v zrýchlenom konaní.

Opatrenia sa na území obce Žehra vykonávali od 16. marca do 11. júna 2020. "Priebežné výdavky, vynaložené a plánované, v sume 101.060,52 eura súvisia s plnením opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR, opatrení civilnej ochrany obyvateľstva pri riešení krízovej situácie počas ochorenia COVID-19 a izolácie marginalizovaných rómskych komunít," ozrejmil rezort. Celkové výdavky obec Žehra predloží na overenie Okresnému úradu Spišská Nová Ves po odvolaní mimoriadnej situácie na území SR.

V obci identifikovali počas testovania v rámci akcie Karusel 72 infikovaných ľudí.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.