18.02.2020 SPRÁVY

VIEME PRVÍ: NAKA sa už zaoberá výrokmi Kotlebovca, ktorý skopával Rómov do rieky.

Foto: Lenka Haniková

Národná kriminálna agentúra sa už zaoberá výrokmi okresného predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko vo Vranove nad Topľou Jozefa Mihalčina. Gipsy Television to potvrdilo Prezídium Policajného zboru.

Okresný predseda Ľudovej strany Naše Slovensko vo Vranove nad Topľou Jozef Mihalčin sa verejne chválil, ako v mladosti hádzal Rómov z mosta do rieky. "Ja keď som mal 18 rokov, tak Cigáni chodili iba po most. A keď prišli na most, tam už som ich skopal a hodil do Tople. Furt to boli špiny, ktoré nemali čo v meste robiť," povedal Mihalčin vo videu.

Člen ĽSNS otvorene povzbudzoval ľudí, aby voči Rómom použili násilie. "Ten Cigán je dvesto metrov od mojej ulice, za chvíľu bude u vás, zoberie vám dom," povedal Mihalčin. Kotlebovec zároveň spájal problematiku Rómov s utečencami i Európskou úniou.

Video zverejnila podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Biháriová. Vzniklo asi počas mítingu. Mihalčin pred tromi rokmi kandidoval za prešovského župana. "Od dňa, keď nastúpim na úrad, do roka a do dňa skončíme s otázkou cigánskej menšiny. Jednoducho ju vymažem zo slovníka v Prešovskom kraji. Nebude žiadna otázka cigánska, nič," povedal Mihalčin vo videu.

Výrokmi sa už zaoberá NAKA.

Výroky Mihalčina vzbudzujú dojem, že všetci Rómovia kradnú a páchajú kriminalitu. Mnohí ich na sociálnych sieťach označili za rasistické. Národná kriminálna agentúra výroky Mihalčina preto preveruje. "Uvedenými vyjadreniami sa národná kriminálna agentúra zaoberá," uviedol pre Gipsy Television Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.