08.12.2021 SPRÁVY

VIDEO: Vieme prečo dostala rómska splnomocnenkyňa Bučková vyhadzov.

Andrea Bučková bola vo funkcii vládnej splnomocnenkyne pre rómske komunity od apríla 2020. Na stoličke však po 617 dňoch skončila. Od štvrtka si na jej stoličku sadne Róm, odborník na národnostné školstvo, Ján Hero.

Novinárov dnes prekvapil návrh, ktorý sa v programe rokovania vlády objavil až popoludní. Predkladateľom bol premiér Eduard Heger. Pod neho totiž patrí Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity. "Dozvedela som sa to dnes zo správ. Nebola som informovaná o tom, že budem dnes odvolaná," povedala Andrea Bučková pre Gipsy Television.

Podľa našich informácií, dôvodom jej odvolania malo byť údajne to, že Bučková neplnila Programové vyhlásenie vlády vo vzťahu k Rómom. Už bývalá splnomocnenkyňa si chce počkať na oficiálne zdôvodnenie. "Chcem si počkať na oficiálne stanovisko alebo na dôvod, ak mi bude ozrejmený," povedala Bučková.

Dôvodom jej odvolania z funkcie má byť vraj aj zlá a nedostatočná komunikácia s médiami. Splnomocnenkyňa údajne nedostatočne propagovala aktivity úradu. "Som presvedčená, že som robila maximum za celé obdobie a do toho spadá aj téma medializácie, propagácie a komunikácie. Všetky príležitosti, podnety, ktoré prichádzali zo strany médií, akýchkoľvek, na to som sa snažila promptne reagovať," dodala Andrea Bučková.

Na úrad splnomocnenca sa vracia jeho bývalý zamestnanec.

Ján Hero je pojmom v rómskej problematike. Pracoval aj na úrade splnomocnenca v čase, keď mu šéfoval Peter Pollák starší. V súčasnosti pôsobil na rezorte školstva v oblasti národnostného školstva. "Dostal som ponuku. Rozmýšľal som 24 hodín," povedal nový splnomocnenec pre Gipsy Television.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.