01.11.2022 SPRÁVY

VIDEO: V Žehre sa pre výsledky volieb strhla bitka.

Foto: TA3

Sanitky odviezli niekoľko zranených a poškodené autá. Taký je výsledok bitky medzi obyvateľmi Žehry. Dôvodom má byť výsledok uplynulých volieb. Informovala o tom televízia TA3.

Už v uplynulú sobotu, teda počas volieb, niektoré médiá informovali, že do Žehry sa pre voľby vrátili aj ľudia, ktorí žijú vo Veľkej Británii. Najväčší súboj bol medzi kandidátmi na starostu, teda medzi Jozefom Mižigárom a Mariánom Mižigárom.

Záujem o voľby bol taký veľký, že volebnú miestnosť tam museli nechať otvorenú o dve hodiny dlhšie. Podľa televízie TA3 ale členovia volebnej okrskovej komisie majú podozrenie, že voľby boli v obci zmanipulované. „Určite napadneme výsledky volieb. Pretože sme zistili skutočnosti, že tie voľby sú naozaj zmanipulované,” povedal pre spravodajskú televíziu člen komisie, ktorý chcel ostať v anonymite.

Medzi víťazom starostovských volieb a v poradí druhým uchádzačom bol rozdiel 33 hlasov. Práve prívrženci oboch najsilnejších kandidátov sa v noci postavili proti sebe. Do rúk vraj zobrali kamene, vidly a údajne aj sekery. Ľudia poškodili aj päť áut. Konflikt ukončili až policajné varovné výstrely do vzduchu. V obci boli až do rána. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.