27.09.2020 SPRÁVY

VIDEO: V Londýne protestovali proti epidemiologickým opatreniam.

Foto: Frank Augstein

Polícia v Londýne v sobotu predčasne ukončila demonštráciu na Trafalgarskom námestí proti opatreniam zavedeným v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Podľa polície protestujúci nedodržiavali vzájomné rozstupy.

Tisíce ľudí, z ktorých väčšina nemala na tvári ochranné rúška, si prišli na zhromaždenie vypočuť rečníkov, ktorí kritizovali obmedzenia zavedené vládou. Tvrdili, že ide o prehnanú reakciu na pandémiu, ktorá zbytočne obmedzuje ľudské práva a slobodu prejavu.

Polícia ešte pred samotným protestom uviedla, že jej príslušníci budú s ľuďmi hovoriť a vysvetľovať im, že je potrebné dodržiavať bezpečný fyzický odstup. V prípade, že sa toto opatrenie nebude dodržiavať, prikročia k donucovacím prostriedkom. Na začiatku protestu bolo policajtov vidieť na okraji davu, no nijako nezasahovali.

Podobná demonštrácia proti koronavírusovým obmedzeniam sa na Trafalgarskom námestí konala aj pred týždňom. Polícia uviedla, že na proteste došlo k násilnostiam zo strany malej menšiny demonštrantov a niekoľkí jej príslušníci utrpeli zranenia. V Británii hlásili v piatok 6874 nových prípadov nákazy novým koronavírusom a 34 úmrtí. Celkovo v krajine zaznamenali už takmer 42.000 úmrtí, čo je najviac v Európe.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.