09.03.2022 SPRÁVY

VIDEO: Ukrajinské ženy nám opísali prvé momenty vypuknutia vojny.

Rómovia, ktorí taktiež utekajú pred vojnou zabalili celý svoj život do jedného kufra. Niektorí na Slovensku neostali a odišli do iných krajín, kde majú svojich príbuzných. Sú, ale aj také prípady, keď ľudia nemajú kam ísť. Náš štáb sa rozprával s rodinou Adamovou, ktorá našla dočasné útočisko v Michalovciach.

Rodina Adamová pochádza z ukrajinského Užhorodu. Pre vojnový konflikt však musela svoj domov opustiť. „Vstali sme ráno a vraj, že vojna. Šli sme si niečo kúpiť jesť a už tam neboli vody a ani nič, čo sme chceli kúpiť, vonku bol chaos," povedala Oktávia Adam, utečenkyňa z Ukrajiny.

Adamovci čakali na hraniciach viac ako 10 hodín. Z hraničného priechodu šli priamo do Michaloviec, kde vďaka sociálnej sieti našli strechu nad hlavu, u cudzích Rómov.

„Pomáham im zo všetkým, čo príde. Či so stravou, či s praním, zo všetkým, zo všetkým a neprekážajú mi, pretože ja oni majú svoj vchod, ja mám svoj vchod, ja bývam dole a oni na poschodí,“ povedala Vlasta Kudráčová, obyvateľka Michaloviec.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Extra s Davide Cibuľom synom slávneho lekára.

Rozhovory so zajímavými hosťami, o ktorých verejnosť nevie. Inšpiratívne príbehy. Fakty bez bulváru. O tom je nová relácia Gipsy Television s názvom EXTRA, ktorú moderuje tvár televízie TA3 Jozef Šivák.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.