22.04.2021 SPRÁVY

VIDEO: Toto sa mu nebude ľahko počúvať. R. Bangovi posielajú ľudia odkazy.

Foto: Aha!/ Karel Kopáč

Českí Rómovia sú pohoršení vyjadreniami speváka kapely Gipsy.cz Radka Bangu. Ľudia na protest vytvárajú odkazy. Niektorí dokonca požadujú, aby sa za svoje výroky ospravedlnil.

"Dovolím si tvrdiť, že 30% rómskych rodín používa svoje deti ako nástroj na prežitie a od detstva ich vedú k tomu, aby boli rukojemníkmi. Nebojujeme s deťmi, bojujeme s rodičmi. Vzdelávanie rómskych detí musí byť pre rodičov prioritou," povedal spevák Radek Banga v rozhovore pre DV TV.

Banga tvrdí, že tieto jeho tvrdenia ho viedli k napísaniu knihy, v ktorej opisuje skúsenosti s domácim násilím. Spevák v rozhovore prilial oheň do ohňa, keď uviedol, že niektoré rodiny chcú, aby mladé dievčatá zámerne otehotneli. Podľa Bangu, dôvodom sú rodinné prídavky. 

Vypočujte si odkazy, ktoré Bangovi poslali českí Rómovia



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.