VIDEO: Sú Rómovia diskriminovaní alebo nie?

ilustračné foto TASR

Bratislava, 20. február 2013 (Gipsy Television) - Sú Rómovia diskriminovaní alebo nie? Odpoveď na túto otázku hľadala verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová spolu s hosťami počas verejnej diskusie, ktorá sa uskutočnila v Bratislave. 
Podľa európskeho prieskumu verejnej mienky Eurobarometer by až 58 percent rodičov na Slovensku nechcelo, aby ich dieťa malo v škole rómskeho spolužiaka. V celej Európskej únii by s tým malo problém 34 % rodičov. Naopak 39 % Slovákov uviedlo, že by malo z rómskeho spolužiaka v triede ich dieťaťa dobrý alebo skôr dobrý pocit. Výsledky Eurobarometru celkovo poukazujú na výrazne negatívnejšie vnímanie menšín na Slovensku ako je to v celoeurópskom priemere.
 
Diskusie, ktorú zorganizovala ombudsmanka Jana Dubovcová sa zúčastnila bývalá rómska splnomocnenkyňa Klára Orgovánová, Laco Oravec z Nadácie Milana Šimečku, či aktivista Vlado Sendrei. Pozrite si videorozhovory, ktoré nakrútil štáb Gipsy Television.
 
 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.