02.09.2021 SPRÁVY

VIDEO: Školáci sa po prázdninách vrátili do škôl. Boli sme vo Vranove nad Topľou.

Foto: Gipsy Television/ Prvý školský deň vo Vranove nad Topľou

Brány základných a stredných škôl sa po dvoch mesiacoch vo štvrtok opäť otvorili. Začal sa školský rok 2021/2022. 

V tomto roku ich bude navštevovať 706.825 žiakov. Do školských lavíc zasadne po úplne prvý raz 65.622 detí, ide o prvákov základných škôl. Situácia z minulého roka by sa už opakovať nemala, školy sa už plošne z dôvodu pandémie zatvárať nebudú.

Začiatok školského roka poznačia aj prísne hygienické opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Od žiakov sa nebude vyžadovať test na nový koronavírus. V prípade pozitívneho prípadu sa bude postupovať podľa vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR. Školy sa budú riadiť takzvaným školským semaforom.

Rezort školstva odporúča minimalizovať miešanie tried, realizovať ranný filter či zabezpečiť pravidelnú dezinfekciu priestorov škôl. Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy, ktoré trvá tri a viac po sebe nasledujúcich dní, rodič predloží škole písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.

Pozrite sa ako vyzeral prvý školský deň vo Vranove nad Topľou.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.