19.10.2020 SPRÁVY

VIDEO: Rómovia zo Spišského Podhradia sa sťažujú na primátora. Nepristupuje k nám rovnako.

Foto: Gipsy Television

Rómovia sa sťažujú na primátora mesta Spišské Podhradie. Dôvodom má byť nerovnaký prístup. 

Asi pred dvomi mesiacmi, keď sa niektorí Rómovia vrátili domov zo zahraničia, testy ukázali, že sú pozitívni na Covid-19. Mesto o tom ihneď, cez svoj rozhlas, informovalo obyvateľov. "Keď sme boli my Rómovia pozitívni, v rozhlase povedali, aby sa majorita nepribližovala k lokalite Rybníček," povedal pre Gipsy Television Kristián Dunka. 

V Spišskom Podhradí je momentálne 46 infekčných ľudí. Sú to Nerómovia. Mesto ale v tomto prípade už verejnosť neinformovalo o tom, ktoré lokality sú pre nich rizikové. Primátor Michal Kapusta z KDH sa bráni. Tvrdí, že mená nakazených nepozná. "Viem, že máme toľko prípadov lebo som sa pýtal ľudí, ktorí pracujú na základnej škole a sú poverení, aby mi povedali aspoň počty. Ja neviem mená."

Kristián Dunka si ale myslí, že primátor mesta nepristupuje k svojim obyvateľom rovnako. "Prečo to tají, prečo neohlási obyvateľom Spišského Podhradia, že sa nemáme približovať k nejakej ulici lebo je tam Covid-19? Chceme, aby rovnako postupoval. Keď nás Rómov vedel vyhlásiť cez rozhlas a ohradiť páskou, tak nech ohradí páskou aj majoritu," dodal Dunka.

Mesto Spišské Podhradie má niečo cez 4-tisíc obyvateľov. Je súčasťou prešovského kraja.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.