VIDEO: Rómovia Úrad ombudsmanky Dubovcovej nepoznajú!

Bratislava, 26. február 2013 (Gipsy Television) - Rómovia vôbec nepoznajú Úrad verejnej ochrankyne práv Jany Dubovcovej. Pozrite si video, ktoré sme pre vás nakrútili. Dozviete sa, kedy môžete požiadať o pomoc kanceláriu ombudsmanky.

Na verejného ochrancu práv sa môže obrátiť každý, kto sa domnieva, že pri konaní, rozhodovaní alebo nečinnosti orgánu verejnej správy boli porušené jeho základné práva a slobody. Pôsobnosť sa vzťahuje na orgány štátnej správy, územnej samosprávy a verejných subjektov, ako napríklad Sociálna poisťovňa. 

 

Skúmať však nemôže rozhodnutia parlamentu, prezidenta, vlády, NKÚ, tajných služieb či rozhodovanie policajtov, prokurátorov a súdov (s výnimkou disciplinárnych previnení sudcov, ako sú prieťahy v konaní). Od roku 2002 doterazbol ombudsmanom Pavel Kandráč, exposlanec HZDS.

 

 

Adresa sídla
Kancelária verejného ochrancu práv
Nevädzová 5
821 01 Bratislava-Ružinov


Listy posielajte na adresu:
Kancelária verejného ochrancu práv
P. O. Box 1
820 04 Bratislava 24

 

Úradné hodiny

Kancelária:08.00 hod. - 16.00 hod.
Podateľna: 08.00 hod. - 15.00 hod.
Telefón: 02/48 28 72 39
E-mail: sekretariat@vop.gov.sk

 

 

Doprava

Autobusy:
66 (Trhovisko, Miletičova)
75 (Železničná stanica Vinohrady)
96 (Letisko M. R. Štefánika)
196 (Železničná stanica Nové Mesto)

 

Električky:
9 (Karlova Ves)

Trolejbusy:
201 (Hlavná stanica, Predstaničné námestie)
202 (Autobusová stanica Mlynské Nivy)
PRÍSTUP PRE OBČANOV SO ZDRAVOTNÝM POSTIHNUTÍM

 

Kancelária verejného ochrancu práv, žiaľ, stále sídli v prenajatých priestoroch, ktoré nemáme možnosť nijako upraviť, no aj napriek tomu sa snažíme vytvoriť čo najlepšie podmienky pre všetkých občanov, ktorí k nám prichádzajú.

 

Občania so zdravotným postihnutím môžu využiť bezbariérový vstup bočným vchodom do garáže, kde je k dispozícii výťah. Priamo v priestoroch Kancelárie na 4. poschodí je už plne zabezpečený bezbariérový pohyb.

 

V prípade akýchkoľvek komplikácií, prosíme, zavolajte na recepciu budovy, v ktorej sídlime - t.č. 02/482 87 814 - kde Vám veľmi radi pomôžu a zároveň poskytnú potrebné informácie ústretoví pracovníci SBS.

 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.