09.01.2023 SPRÁVY

VIDEO: Rómovia Kotlebu v Michalovciach vypískali. Skandovali fašista...

Foto: S. Sarkozyova

Na michalovské námestie prišlo viac ako 2 000 ľudí, aby si uctili pamiatku zavraždenej 46-ročnej Eriky. Medzi nimi bola aj početná skupina kotlebovcov a aj členov rómskej komunity. Zhromaždenie museli predčasne ukončiť.

Zhromaždenie začalo o pätnástej hodine štátnou hymnou a minútou ticha za 46-ročnú Eriku. Organizátori, občianske združenie Zemplínska Partia, následne odsúdili tento trestný čin a prihovorili sa ľuďom. "Zorganizovali sme to preto, aby Michalovce zostali Michalovcami takými, aké sú, mestom športu, tolerancie, nie nenávisti, strachu a kriminality," povedal Ľuboš Sabadoš z OZ Zemplínska Partia.

Tak ako avizoval, do Michaloviec prišiel aj Marián Kotleba so svojimi prívržencami. Rómovia ho vypískali a skandovali slová ako fašista či úchylák. 

Organizátor napomínal obe strany, aby zachovali pokoj. Slovo na pódiu Kotleba nemal dostať, tak to totiž deklarovali organizátori. Napokon ho ale dostal. Pre búrlivú atmosféru bolo zhromaždenie po polhodine napokon ukončené. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.