16.01.2020 SPRÁVY

VIDEO: Prečo je dôležité, aby Rómovia volili svojich kandidátov?

Foto Gipsy Television

Pri poslednom sčítaní obyvateľstva sa k rómskej národnosti prihlásilo približne 100 tisíc ľudí. Podľa Atlasu rómskych komunít žije Rómov na Slovensku viac. Z údajov štatistického úradu teda vyplýva, že väčšina z nich si uvádza slovenskú alebo maďarskú národnosť.

Na Slovensku budú koncom februára parlamentné voľby. O hlasy voličov zabojuje 25 politických strán. Dve aktívne rómske politické strany sa, ale volieb nezúčastnia. Ich členovia sú však na kandidátkach majoritných politických strán.

Rómovia budú na kandidátkach viacerých politických strán. Najviac ich bude kandidovať v stranách OĽANO a Most-Híd.



Parlamentné voľby sa na Slovensku konajú raz za štyri roky. Občania si volia 150 poslancov do Národnej rady Slovenskej republiky. 29.februára 2020 to budú v poradí ôsme parlamentné voľby od vzniku samostatného Slovenska.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.