01.02.2019 SPRÁVY

VIDEO: Pre "Cigánočku" žiadajú ospravedlnenie. Zabudli však na Rómov!

foto: TASR

Osobnosti vyzvali Andreja Danka, aby sa ospravedlnil Lucii Ďuriš Nicholsonovej, ktorú označil za „cigánočku zo SaSky“. Rómska inteligencia im však odkázala: Zabudli ste na Rómov!

„Prekročil limity demokratickej spoločnosti a zaradil sa medzi xenofóbnych politikov typu ĽSNS,“ píšu vo vyhlásení. Žiadajú tiež, aby sa Danko vzdal funkcie predsedu parlamentu.

Teraz sa však ozvala rómska inteligencia vrátane odborníkov z radov nerómov. "Bude im stačiť ak sa Andrej Danko ospravedlní pani Nicholsonovej? Na Rómky a Rómov zabudli. Kde sa v spleti výhrad, výziev a reakcií stratili Romovia?" píše sa vo výzve, pod ktorú sa podpísalo 19 osobností na čele s Jurinou Rusnákovou, riaditeľkou Ústavu romologických štúdii Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. 



"Chceme veriť, že všetky spomenuté reakcie sa zastavajú aj Rómov a Romiek. Chceme veriť, že nie sú len dobrou príležitosťou na boj proti A. Dankovi, ale úprimným rozhorčením sa nad vulgarizáciou verejného priestoru a nesúhlasom s vyťahovaním "rómskej karty" a polarizáciou spoločnosti,"
píše rómska inteligencia na záver svojej výzvy.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.