13.09.2019 SPRÁVY

VIDEO: Peter Pollák otvoril prvú regionálnu pobočku v Lučenci.

Foto: P. Pollák

Vyrovnávanie regionálnych rozdielov medzi bohatými a chudobnými regiónmi je hlavným cieľom novootvorenej regionálnej kancelárie prvého rómskeho europoslanca za Slovensko Petra Polláka (OĽANO).

Europoslanec Peter Pollák otvoril prvú regionálnu pobočku v Lučenci. Má prispieť k vyrovnávaniu regionálnych rozdielov. „Dlhodobo presadzujem vyrovnávanie regionálnych rozdielov, preto je prirodzené, že otváram kancelárie v okresoch, ktoré bojujú s chudobou a nedostatkom príležitostí,“ uviedol poslanec Európskeho parlamentu za hnutie OĽANO Peter Pollák, ktorý je súčasťou najväčšej europarlamentnej frakcie Európskej ľudovej strany. 

„Európa je plná kontrastov, nájdeme v nej regióny, ktoré patria k najbohatším vo svete, ale aj regióny, ktoré môžeme porovnať s Afrikou. Stále máme lokality bez pitnej vody, kanalizácie či prístupovej cesty. Ak sa chcú miestni uživiť, musia opustiť rodinu a odísť stovky kilometrov za prácou,“ pokračoval bývalý splnomocnenec vlády pre rómske komunity.

Pollák chce v Bruseli upozorňovať na to, že v dobe digitalizácie a nových technológií nemôže Európska únia zabúdať na najchudobnejšie regióny, ktoré potrebujú nevyhnutne investície. „Predsa aj v tých najchudobnejších regiónoch žijú Európania,“ dodal.


Kancelária chce podať pomocnú ruku regiónu aj v oblasti pomoci so získavaním európskych fondov. Kancelária bude k dispozícii pre verejnosť, samosprávy, podnikateľov a neziskový sektor. Ďalšiu pobočku plánuje europoslanec otvoriť na východnom Slovensku.

Peter Pollák je novozvoleným poslancom Európskeho parlamentu na obdobie 2019 – 2024. Kandidoval za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO). Je súčasťou frakcie Európska ľudová strana (EĽS, EPP), pôsobí vo Výbore pre kultúru a vzdelávanie a Výbore pre regionálne rozdiely, skupiny ARDI, ktorá sa zameriava na boj proti extrémizmu, rasovej neznášanlivosti a Antikorupčnej parlamentnej skupiny. 


Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.