07.11.2018 SPRÁVY

VIDEO: Na Slovensku žijú slušní a pracovití Rómovia. Máme dôkaz!

foto: Gipsy Television

Sú Rómovia, založili úspešnú firmu a dokonca v nej zamestnávajú aj ďalších Rómov. Polákovci z Bratislavy na sto percent vyvracajú všetky stereotypy a predsudky, ktoré majorita má voči Rómom.

Mama, otec a ich dvaja synovia spravujú firmu, jedáleň, v ktorej sa paradoxne stravujú zväčša nerómovia. Pravda je však taká, že ich rodinnej firme sa darí už niekoľko rokov.

Najmladší z rodiny, Kamil Polák sa dokonca aktívne venuje športu. Založil aj neziskovú organizáciu RomaIntegra.

Spolu so svojou družkou vychováva dcéru. Aylin je síce školáčka, no ani v útlom detske sa nenudí. Navštevuje až šesť rôznych krúžkov.

Celú reportáž si môžete pozrieť vo štvrtok, 22.11.2018 o 15.30 hod. na Dvojke v rámci rómskeho národnostného magazínu Sam khere, ktorý vyrába Gipsy Television v spolupráci s RTVS. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.