26.09.2021 SPRÁVY

VIDEO: Na RTVS v pondelok štartuje nová rómska relácia!

Ahoj, Romale! Tak sa volá nová rómska relácia z dielne Gipsy Television, ktorú od pondelka začne vysielať RTVS na Dvojke.

Relácia Ahoj, Romale! je určená rómskej mládeži a práve mládež v nej bude diskutovať. "Relácia je zaujíma tým, že dáva priestor mladým ľuďom vyjadriť svoj názor, ktorý doteraz nebolo možné počuť. Výnimočnosť televízneho formátu je aj v tom, že všetci hostia vrátane moderátora budú rozprávať po rómsky. Mali sme s tým aj problém, pretože súčasná mládež neovláda rómčinu na takej úrovni, aby dokázala plynule rozprávať, navyše s tým, ak sa to má vysielať v celoštátnej televízii," povedal producent, autor námetu Jozef Šivák.

Tvorcovia 52-minútového formátu sa rozhodli pre štyroch mladých Rómov, ktorí budú pravidelnými hosťami moderátora Róberta Hamburgbadža. Diváci ho môžu poznať z relácie Sam khere, ktorá sa taktiež vysiela na Dvojke. "V prvej časti relácie diváci uvidia troch úžasných mladých ľudí, ktorí sú inšpiratívni. Ich príbehy nadchnú každého. Sú vtipní, uvoľnení a dokážu povedať to, čo si myslia bez okolkov. Ivana Šarišská z Handlovej, Jozef Novák z Levoče a Tomáš Matta z Košíc budú hosťami prvej relácie. V druhej k nim pribudne Žaneta Bašič, ktorá bude zastupovať komunitu olašských Rómov," vysvetlil Šivák. 

Súčasťou relácie sú aj dokrútky so zaujímavými osobnosťami z rómskej komunity či anketami. Ahoj, Romale! bude vysielať RTVS na Dvojke v pondelok o 08.05 hodine a v utorok o 11.05 hodine. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.