23.05.2020 SPRÁVY

VIDEO: Na hranici v Jarovciach uviazli aj rómske rodiny z východného Slovenska.

Foto: Gipsy Television

Aj rómske rodiny chceli absolvovať domácu karanténu prostredníctvom aplikácie eKaranténa. Keďže jej spustenie meškalo, rodiny s ďalšími ľuďmi uviazli na hraničnom priechode Jarovce-Kittsee. 

Rodiny, ktoré uviazli na hraničnom priechode medzi Rakúsom a Slovenskom pochádzajú z východu. Konkrétne zo Sečoviec, zo Žehry ale i zo Spišskej Novej Vsi. Niektorí sú na hranici od piatka. Dôvodom je nefungujúca aplikácia eKaranténa.

Nespokojní našinci preto v piatok a následne i v dnes, v sobotu, zablokovali hraničný priechod. Ten polícia sprejazdnila o 17.30 hodine. Ľudí tak teraz čaká presun do štátnej karantény.   

Matovič už nečaká na Apple a Google!

Štát avizoval, že aplikáciu eKaranténa spustí v piatok o 15.00 hodine. Nestalo sa tak pretože aplikáciu musí najprv skontrolovať Google a Apple. "Ľudia nemôžu viac čakať, a preto nebudeme viac čakať ... t. j. spúšťame domácu karanténu aj do času, kým prídu súhlasy od Apple a Google," uviedol premiér Igor Matovič na sociálnej sieti.

Aplikáciu si budú môcť stiahnuť len tí, ktorí majú mobilný telefón s operačným systémom Android. Do domácej karantény môžu ísť od soboty, 23. mája 19.00 hodiny cez hraničný priechod Berg.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.