12.10.2018 SPRÁVY

VIDEO: Lekári navrhovali, aby ju odpojili od prístrojov. Jej otec urobil správnu vec!

foto: L. H. / Gipsy Television

Lenka Horváthová z Prahy mala pred tromi rokmi vážnu dopravnú autonehodu, pri ktorej si ťažko poranila hlavu. Zranenia boli natoľko vážne, že mala poškodený mozog. Mladé dievča upadlo do kómy. 

Vozidlo, ktoré riadila Lenkina mama dostalo šmyk. V aute sa nachádzali aj ďalšie dve osoby. Aj tie boli zranené, no napokon sa zotavili. Nehoda sa však stala osudnou pre Lenku. Lekári jej nedávali žiadne šance na prežitie. Rodine dokonca navrhli, aby súhlasili s odpojením od prístrojov, ktoré ju udržiavali pri živote.

S takýmto scenárom súhlasil jej starý otec, pretože dôveroval lekárom. No otec mladej dievčiny to rázne odmietol. A urobil dobre. Lenka sa totiž prebrala z umelého spánku, no ochrnula na ľavú časť tela.

Už tri roky každý deň doma absolvuje rôzne cvičenia  a musí chodiť na rehabilitácie k špecialistom. Rodina tvrdí, že mesačne preto minie približne 60 tisíc českých korún, čo je v prepočte viac ako 2300 eur.

Známe osobnosti sa preto spojili, aby mladej bojovníčke, ktorá pred nehodou bola prijatá na strednú školu, odbor medzinárodné a verejné vzťahy, vyspievali peniaze. Benefičný koncert sa uskutoční 23.10. v Kongresovom centre v Prahe.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.