17.12.2019 SPRÁVY

VIDEO: Kotlebovci nečakajú na stanovisko polície. Burcujú proti Rómom z Važca, dôvodom je táto potýčka.

Video: ĽSNS

Ľudová strana Naše Slovensko upozornila na potýčku skupiny Rómov z obce Važec, ktorí podľa zverejného videa napadli jedného muža. Ako konflikt vznikol známe nie je. 

ĽSNS zverejnila video z bitky na sociálnej sieti. K videu pridala aj dramatický znejúci popis. "Keď napadnutý už len v bezvládnej polohe ležal na zemi, nasledovali kopance do celého tela, nevynímajúc hlavu. Následne bola napadnutá aj jeho manželka a brat," uviedla ĽSNS.

Gipsy Television odsudzuje postup ľudí, ktorí sa rozhodli pre fyzický útok voči iným osobám. Pre ĽSNS je ale tento postup opäť typickým. Už tradične nečaká na stanovisko polície ako prípad vyšetruje či vyšetrovala, ale skôr vyvoláva napätie v spoločnosti.



"Napadnutým mužom bol hasič, ktorý riskuje svoj život pri pomoci iným. Celý konflikt bol vyústením fyzického napadnutia jeho neplnoletej dcéry. Ani takmer po týždni od útoku neboli páchatelia zadržaní, a to aj napriek tomu, že adresovali napadnutým ďalšie brutálne vyhrážky,"
uviedla ĽSNS.

ĽSNS taktiež uviedla, že prípad bude ostro sledovať. Neuviedla už ale, či poškodení podali trestné oznámenie a ani to, ako vznikol konflikt. Gipsy Television požiadala Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline o oficiálne stanovisko.

Aktualizované o stanovisko polície.

"Dementujeme dezinformácie, podľa ktorých polícia nekoná v prípade napadnutia jednej osoby viacerými páchateľmi. Polícia koná a neinformuje preto, aby sa o jej krokoch nedozvedeli páchatelia a aby vďaka tomu boli spravodlivo potrestaní," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Polícia už obvinila 10 osôb!

"Polícia v Liptovskom Mikuláši sa incidentom intenzívne zaoberá už od jeho oznámenia. V tejto chvíli Vám možem potvrdiť, že je v prípade obvinených celkom 10 osôb z viacerých trestných činov. Viac informácií prinesieme zajtra v stanovisku," uviedla pre Gipsy Television Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Źiline.

Video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy!



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.