27.05.2019 SPRÁVY

VIDEO: Film Ľoľi paradička je o zbližovaní a tolerancii, tvrdí jeho režisér.

Foto: Staviarsky production

18. júla príde do slovenských kín romantická komédia s názvom Ľoľi paradička. Snímka hovorí o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska.

Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku.



Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť?

"Keďže film je o vzťahu Rómky a gadža, tak je to aj o nejakom zbližovaní, tolerancii a týchto veciach," povedal pre Gipsy Television Richard Staviarsky, režisér a scenárista filmu.


Hlavnú postavu si v tomto očakávanom filme zahrala Kamila Mitrášová a Michal Iľkanin. Vo filme hrajú aj ďalší rómski herci, ako napríklad Peter Kudráč či členovia Ľudovej hudby Štefana Cinu. Tí zároveň k filmu pripravujú vydanie CD nosiča.

Pozrite si reportáž s doposiaľ nepublikovanými zábermi. Nakrúcal Róbert Hamburgbadžo.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.