21.01.2019 SPRÁVY

VIDEO: Bývalý väzeň v Česku vybudoval miliónovú firmu.

foto: V. M.

Vladimír Michalčík si vo väznici Ostrov odsedel 7 ročný trest. Dnes je však inšpiráciou pre mnohých ľudí. Z ničoho totiž vybudoval kozmetické impérium. Tento rok by mal dosiahnuť obrat viac ako 2 milióny 300 tisíc eur. 

Vladimír Michalčík vyrástol na sídlisku Bílina v Tepliciach, ktoré sa neskôr stalo rómskym getom. Úspešný podnikateľ sa netají tým, že je bývalým väzňom. Aj priek tomu sa dokázal začleniť do spoločnosti a dnes patrí k najinšpiratívnejším Rómom v Česku.

Firma Gitano cosmetics predáva svoje výrobky po celej strednej Európe. Ingrediencie do svojich parfumov si Vladimír  vyberá osobne, na francúzskych burzách.

Michalčíkova firma vlani predala kozmetiku za takmer milión eur. Tento rok by preto obrat Gitano Cosmetics mal presiahnuť viac ako dva milióny 300 tisíc eur.  



Vladimír Michalčík myslí aj na ostatných Rómov, aj preto dal šancu mnohým uplatniť sa v jeho firme.

Michalčíkovci zrejme majú úspech v krvi. Darí sa aj Vladimírovmu mladšiemu bratovi Romani. Ten zase vybudoval úspešnú módnu značku. Roman sa okrem biznisu venuje aj filmu a reklame.

Pozrite si reportáž Gerharda Hadiho



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.