24.05.2020 SPRÁVY

VIDEO: Boli sme pri tom! Rodina z Malčíc ide do domácej povinnej karantény.

Foto: Gipsy Television

Viaceré rómske rodiny, ktoré sa vrátili zo Spojeného kráľovstva dnes prišli na hraničný priechod Petržalka-Berg. Práve cez tento priechod môžu ísť do povinnej domácej karantény.

Domáca karanténa je spustená, avšak dá sa zatiaľ stiahnuť iba do mobilných telefónov s operačným systémom Android. Prejsť sa dá od sobotného večera zatiaľ iba na hraničnom priechode Berg. 

Základnými podmienkami na absolvovanie karantény v domácej izolácii je telefón s kamerou a určovaním polohy, nonstop wifi pripojenie alebo dostatok mobilných dát a dostatočný mobilný signál na mieste izolácie. Občan musí v domácej izolácii absolvovať test na COVID-19. Počas domácej izolácie občan ani ostatní členovia domácnosti nemôžu opustiť miesto izolácie.

Slováci nemajú mobilné telefóny s operačným programom Android. Musia preto ísť do štátnej karantény. Foto: Gipsy Television

Spustenie domácej karantény očakávali pôvodne v piatok 22. mája o 15.00 hodine, keď sa ich väčší počet dostavil na hraničný priechod Jarovce - Kittsee. Niektorí z nich blokovali premávku dva dni, čo spôsobilo zdržanie na hraniciach s Rakúskom.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.