24.12.2020 SPRÁVY

VIDEO: Aj počas Vianoc vám prinášame aktuálne spravodajstvo.

Foto: Gipsy Television

Ľudia, ktorí uviazli na hraničnom priechode medzi Spojeným Kráľovstvom a Francúzskom môžu vstupovať na územie tejto krajiny. Úrad priemyselného vlastníctva varuje pred možnými falošnými vakcínami proti ochoreniu COVID-19. 

Mesto Svidník chce pokračovať v projekte Miestnej občianskej poriadkovej služby, ktorú platí rezort vnútra. Hliadky ale v tomto meste ku koncu roka skončia. Podobne to tak bude aj v desiatkach miest a obcí po celom Slovensku. Primátorka Svidníka preto vyzvala kompetentných, aby samosprávam včas povedali čo bude s týmto projektom. 

V Spišskej Belej budú mať nové komunitné centrum. Naši redaktori navštívili aj obec Dravce-Bukovinku. Aké majú problémy tamojší Rómovia? 

Zisťovali sme detaily o blížiacom sa sčítaní obyvateľov a navštívili sme rodinu Kalejovú z obce Svinia. Aké bude mať Vianoce? K sledovaniu Hiri vás pozýva Petra Šarköziová a Jozef Novák. 

Gipsy Television vyrába Hiri z vlastných peňazí a vďaka finančnej podpore Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.