20.10.2020 SPRÁVY

VIDEO: A teraz budem hovoriť ja! Aká je pravda okolo sporu v Plaveckom Štvrtku?

Reprofoto: Gipsy Television/ KR PZ Bratislava

Koncom septembra sme vás informovali o konflikte dvoch rodín z Plaveckého štvrtka. Nakrútili sme vtedy rozhovor s jednou zo zúčastnených strán. Teraz sme ale dali priestor na vyjadrenie sa tej druhej.

Napádanie sa, hádzanie zápalných fliaš na domy či slovné útoky sa už stali bežnou súčasťou každodenného života ľudí, ktorí žijú v osade v tejto obci. Jedna rodina obviňuje z útokov tú druhú. Policajti preto v osade už niekoľkokrát zasahovali. Problém medzi rodinami vznikol minulý rok. Dôvodom mala byť potýčka medzi dvomi mužmi, ktorí sú členmi oboch rodín.

"Tá Bučanská strana sa nemá kde rozrastať, už je tam len les. Vzhľadom k tomu, že sa postavil plot, tak sa dobíjajú k nám," povedala pre Gipsy Television ešte koncom septembra obyvateľka obce Plavecký Štvrtok, Karin Polakovičová.

Členka tej tzv. Bučanskej strany, Anna Zemanová ale tvrdí, že Polakovičová klame. "Nás je osemdesiat a ich je päťsto. Ako sa k nim môžeme dobíjať a napádať ich. Veď by nás pozabíjali," povedala Zemanová v rozhovore pre Gipsy Television. 

Zemanová dodáva, že ak ich druhá strana napadla, oni sa vždy len chránili. Posledná potýčka medzi rodina sa odohrala začiatkom októbra. Pobilo sa vtedy sto ľudí. "Po príchode policajtov na miesto po nich obyvatelia kolónie hádzali kamene. Počas služobného zákroku došlo aj k napadnutiu policajta. Policajti použili varovný výstrel do vzduchu. Muž podozrivý z útoku bol zadržaný a predvedený na príslušné policajné oddelenie," uviedli bratislavskí policajti.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.