VICEPREMIÉR R. CHMEL: Pripravuje prezentáciu ako začleniť Rómov z osád

ilustračné foto TASR

Bratislava 11. januára 2011 (Gipsy Television/Ktarína Mrňová) - Predpredseda vlády SR pre ľudské práva a menšiny pripravuje przentáciu inovatívnych prístupov pri začleňovaní sociálne vylúčených rómskych komunít.

Podpredseda vlády SR pre ľudské práva a národnostné menšiny R. Chmel v spolupráci so štátnou tajomníčkou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR L. Nicholsonovou, splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity M. Pollákom, Nadáciou Friedricha Eberta, Prírodovedeckou fakultou Univerzity Komenského a neziskovou organizáciou ETP Slovensko - Centrum pre udržateľný rozvoj organizujú 19. januára 2010 prezentáciu inovatívnych prístupov pri začleňovaní sociálne vylúčených rómskych komunít.

 

Prezentácia sa týka konkrétnych postupov štyroch rozvojových priorít začleňovania rómskej populácie (bývanie, vzdelávanie, zdravie a zamestnanie) uplatňovaných v podmienkach vylúčených rómskych komunít na strednom a východnom Slovensku.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.