12.05.2020 SPRÁVY

VEĽKÁ BRITÁNIA: Pracovníčku na stanici opľul muž, o dva týždne zomrela na COVID-19.

Britská polícia vyšetruje prípad, keď pracovníčka predávajúca cestovné lístky na železnici, ktorú opľul muž so slovami, že má koronavírus, zomrela na ochorenie COVID-19. Informáciu priniesla agentúra AP.

Odborová organizácia TSSA uviedla, že Belly Mujingová pracovala 22. marca na londýnskej stanici Victoria, keď na ňu a jej kolegyňu napľul a zakašľal muž. Obe pracovníčky do niekoľkých dní ochoreli a 47-ročná Mujingová 5. apríla zomrela v londýnskej nemocnici.

Mujingovej manžel vyhlásil, že jeho manželka mala pridružené dýchacie problémy, keď ju tri dni pred smrťou prijali do nemocnice. Odbory dodali, že obe zamestnankyne nahlásili incident svojmu nadriadenému, ale políciu o tom najprv neinformovali.

Britská dopravná polícia v utorok oznámila, že prípad teraz vyšetruje. Britský premiér Boris Johnson označil tento útok za podlý.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.