21.09.2020 SPRÁVY

Valéria sa 9-krát uchádzala o to isté pracovné miesto. Nezamestnali ju lebo je Rómka!

Foto: Gipsy Television

Valéria Džudžová z obce Parchovany na východnom Slovensku sa 9-krát uchádzala o pracovné miesto v jednej firme. Spoločnosť ju ale odmietla zamestnať pretože je Rómka.

Pani Valéria pre Gipsy Television uviedla, že o pracovné miesto sa najprv uchádzala telefonicky. "Pracovníčka firmy jej mala povedať, že ju do zamestnania príjmu. Keď ale prišla na osobný pohovor, realita bola iná. "Pozrela sa na mňa a povedala mi, že žiaľ pracovné miesto už nie je voľné. Vraj prijali do zamestnania už inú osobu," povedala Valéria Džudžová pre Gipsy Television.

Valéria sa o pracovné miesto uchádzala v tej istej firme celkovo 9-krát. 9-krát dostala zamietavé stanovisko. Jej tvrdenie potvrdzuje aj tamojšia terénna sociálna pracovníčka. "Jej bolo povedané, že majú negatívnu skúsenosť s Rómami, že vo firme v minulosti Rómovia kradli, tak preto sú nechcú prijať," povedala pre Gipsy Television Dominika Bereščíková.

"Cítila som sa hrozne. Chcela som sa s ňou rozprávať o tom, ale zatvorila pred nosom dvere," dodala Valéria. Skromná žena z východného Slovenska tvrdí, že nemá žiaden finančný príjem. Pomáhajú jej len deti. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.