23.04.2021 SPRÁVY

Vakcínu Johnson & Johnson dostanú ľudia z osád. Očkovať ich môžu už na budúci týždeň.

Foto: Gipsy Television

Na Slovensku je už takmer 9-tisíc dávok vakcíny od spoločnosti Johnson & Johnson. Práve ňou by mali očkovať ľudí, ktorí žijú v osadách.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský povedal, že táto vakcínu bude určená pre ľudí bez doma, ľuďom, ktorí sú v domovoch sociálnych služieb a marginalizovaným rómskym komunitám. Momentálne je na Slovensku približne 9-tisíc kusov a do konca týždňa nám dodajú ďalších 15-tisíc dávok.

"To rozhodnutie padlo pri rokovaní so samosprávami a s odborníkmi, ktorí nám toto odporúčali, preto s tým súhlasím," povedal dnes minister zdravotníctva na stretnutí s novinármi. Aplikácia vakcíny Johnson & Johnson je jednodávková. S očkovaním by sa podľa Vladimíra Lengvarského mohlo začať už na budúci týždeň.

"Pokiaľ komunity, ktoré budú vytypované samosprávnymi krajmi, na to budú pripravené, tak im tú vakcínu poskytneme a budú môcť očkovať," dodal V. Lengvarský.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.