10.08.2020 SPRÁVY

V Spojenom kráľovstve za 24 hodín pribudlo 861 ľudí pozitívnych na COVID-19.

Vo Veľkej Británii pribudlo za 24 hodín 816 nových prípadov. Celkový počet ľudí, ktorí majú infekčné ochorenie COVID-19 sa tak v krajine vyšplhal na 311 641.

Aj keď ide o vysoké číslo, počet prípadov klesol pod tisíc nových prípadov za deň. V pondelok vo Veľkej Británii zomrelo na COVID-19 21 ľudí. Celkový počet ľudí, ktorí ochoreniu podľahli úrady opravili z 46 574 na 46 526 osôb. 

Hovorca verejného zdravotníctva v Anglicku povedal pre metro.co.uk, "69 úmrtí sme vyňali z celkového počtu. Je to preto lebo ľudia, ktorí zomreli boli hlásení ako COVID pacienti. Neskôr sa ale zistilo, že neboli pozitívne testovaní. Preto v prípade potreby pravidelne kontrolujeme a upravujeme všetky údaje."

Pokiaľ ide o ďalší vývoj, predseda britskej vlády zopakoval svoju vôľu otvoriť v septembri všetky anglické školy. Označil to za morálnu povinnosť napriek odporu voči plánom. Kritický postoj k tomu majú rodičia detí, ale aj niektorí odborníci a politici. „Nie je správne, aby deti trávili viac času mimo školy, je to oveľa lepšie pre ich zdravie a duševnú pohodu, samozrejme ich vyhliadky na vzdelanie,“ uviedol Boris Johnson.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.