23.02.2021 SPRÁVY

V sačurovskej osade skončí karanténa! Otvoria ju v stredu.

Foto: Gipsy Television

Uzatvorenie rómskej osady v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou ukončia v stredu, v ranných hodinách.

Predĺženie izolácie komunity, v ktorej viac ako štvrtina bola pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19, nie je vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie potrebné. "Osada sa zajtra približne o 7.00 hodine otvára," povedal starosta obce Peter Barát s tým, že krízový štáb sa vo svojom odporúčaní opieral o fakt, že testovanie na ochorenie COVID-19 v osade v uplynulú nedeľu preukázalo pozitivitu len u troch spomedzi 175 testovaných osôb.

Ako doplnil, obec v osade ďalšie kolo komunitného testovania neplánuje. Pokiaľ však bude samospráva organizovať plošné testovanie v obci, Barát by uvítal, ak by sa na ňom zúčastnili aj dosiaľ netestovaní obyvatelia osady. Na dodržiavanie karantény troch naposledy pozitívne testovaných osôb bude dohliadať miestna občianska poriadková služba.

O uzatvorení osady, v ktorej žije približne 750 ľudí, rozhodol okresný krízový štáb 3. februára po tom, ako sa v nej potvrdila pozitivita na ochorenie COVID-19 u 113 spomedzi 414 otestovaných osôb. Na opätovnom testovaní 11. februára sa zúčastnilo 298 ľudí, pozitívny výsledok testu malo 85 z nich. Pri uzatvorení osady pomáhali policajti a vojaci.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.