20.03.2020 SPRÁVY

V Miláne nariadili rozmiestnenie vojakov, ľudia totiž porušujú pravidlá.

Foto: EPA

V Miláne nariadili rozmiestnenie 114 talianskych vojakov v rámci kampane "Bezpečné ulice" na kontrolu opatrení na zabránenie šíreniu koronavírusu. Informovala o tom agentúra ANSA.

Tento krok prišiel po žiadosti guvernéra regiónu Lombardsko Attiliu Fontanu, aby armáda pomohla polícii vynútiť si ochranné opatrenia. Tamojší obyvatelia totiž môžu vychádzať na ulicu len v niektorých prípadoch, ako je cesta do práce či k lekárovi, tisíce z nich však pravidlá porušujú.

Fontana žiada nasadenie ďalších vojakov, tvrdí, že "114 vojakov nie je nič". Počet obetí nákazy spôsobenej novým koronavírusom sa vo štvrtok vyšplhal v Taliansku na 3405, čím prekonalo počet mŕtvych v Číne. Taliansko oznámilo vo štvrtok ďalších 5322 nakazených. Celkovo tak počet nakazených stúpol na 41.035.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.