23.09.2019 SPRÁVY

V Košiciach budú diskutovať o zamestnanosti Rómov.

Ilustračné foto

Podpora zamestnanosti Rómov – úspešné príklady z praxe, taký má názov diskusia, ktorú v Košiciach bude organizovať spoločnosť Amrop Jenewein a HRcomm klub Východ.

Diskusia s názvom Podpora zamestnanosti Rómov – úspešné príklady z praxe sa uskutoční 26. septembra v Košiciach. "Spájame zamestnávateľov, mimovládne organizácie a štátny sektor, aby sme znížili diskrimináciu znevýhodnených skupín na trhu práce a dali šancu talentom, ktoré skrývajú," uviedli organizátori diskusie.

O zamestnanosti Rómov budú diskutovať zamestnávatelia, zástupcovia spoločností Stiga Slovakia, Tesco Stories a Kosit. Za tretí sektor organizátori pozvali zástupcov organizácie Divé maky, Človek v ohrození a ETP Slovensko.

Zá štátnu správu bude v priestoroch spoločnosti Východoslovenská energetika Holding diskutovať štátny tajomník ministerstva práce Branislav Ondruš, generálny riaditeľ Ústredia práce Marián Valentovič a analytik Inštitútu finančnej politiky MF SR Slavomír Hidas.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.