01.03.2021 SPRÁVY

V Čaklove budú ľudí opäť testovať. Odberné miesta budú v blízkosti osady.

Ilustračné foto Gipsy Television

Obec Čaklov v okrese Vranov nad Topľou sa pripravuje na opätovné antigénové testovanie. Rozhodol o tom v pondelok popoludní krízový štáb obce na základe odporúčania regionálnych hygienikov.

Chcú tak zachytiť ďalšie možné prípady ochorenia COVID-19, pre ktoré je viac ako 100 ľudí z tamojšej rómskej osady aktuálne v domácej karanténe. "RÚVZ nám odporučil, aby sme do 5. marca uskutočnili v obci opakované antigénové testovanie," uviedol starosta Andrej Dragula s tým, že aj keď odporúčanie hygienikov smerovalo najmä voči rómskym obyvateľom, samospráva chce umožniť otestovať sa každému, kto o to bude mať záujem.

Obec preto v piatok zriadi dve odberové miesta, jedno v blízkosti rómskej osady. O testovaní budú obyvateľov informovať prostredníctvom internetovej stránky a obecného rozhlasu. "Chceme urobiť veľkú propagáciu, aby prišli na testovanie tí, ktorí ešte vôbec neboli, a tiež tí, ktorí boli v ostatných kolách negatívni," dodal Dragula.

Protiepidemické opatrenia v obci sú podľa starostu dostačujúce a karantenizovaní obyvatelia ich dodržiavajú. Obec tiež v pondelok dezinfikovala verejné priestranstvá, kde dochádza k frekventovanému pohybu alebo výskytu osôb.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.