10.02.2020 SPRÁVY

V Británii sa počet prípadov nákazy koronavírusom zdvojnásobil. 

Počet osôb, u ktorých v Británii potvrdili koronavírus 2019-nCoV, sa v pondelok zdvojnásobil na osem. Informovalo o tom britské ministerstvo zdravotníctva po tom, čo vírus diagnostikovali ďalším štyrom ľuďom.

Podľa spravodajskej televízie Sky News sa štvorica infikovala pri kontakte s tretím nakazeným Britom vo francúzskom lyžiarskom stredisku. Štyroch nových nakazených previezli na oddelenia infekčných chorôb v londýnskych nemocniciach. Nový typ koronavírusu v Británii prvýkrát pozitívne diagnostikovali u študenta z Univerzity v Yorku a jeho príbuzných 31. januára po návrate z Číny.

U prvého Brita sa vírus potvrdil 6. februára. Úrady majú podozrenie, že tento človek sa po infikovaní v Singapure stal prenášačom, pretože ho spájajú s najmenej siedmimi potvrdenými prípadmi nákazy v Británii, Francúzsku a Španielsku.

Výskyt nového druhu koronavírusu spôsobujúceho zápal pľúc hlásili prvýkrát 31. decembra 2019 z Wu-chanu, mesta v provincii Chu-pej. Nákaza sa odvtedy rozšírila do vyše 25 krajín sveta - vrátane Nemecka, Južnej Kórey, Japonska, Spojených štátov či Kanady, čo viedlo Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) k vyhláseniu stavu globálnej zdravotnej núdze.

Novým koronavírusom sa doteraz v Číne infikovalo viac ako 40.000 ľudí, pričom 908 nakazených zomrelo. Vyliečilo sa 3283 ľudí.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.