11.08.2020 SPRÁVY

Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity dal vlani takmer 940 tisíc eur na tieto projekty.

Foto: ÚSVPRK

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity má každý rok značnú časť peňazí, ktoré rozdeľuje uchádzačom v rámci dotačnej schémy. Vlani takto dal aj vrátane rezervy splnomocnenca 930 448,55 eur.

Najviac peňazí, 529 504 eur poskytol Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity na zabezpečenie technickej vybavenosti v osídleniach s marginalizovanými rómskymi komunitami, na opravu a rekonštrukciu bytov a sociálneho bývania, na projektovú dokumentáciu k bytom nižšieho štandardu, na vnútorné dovybavenie a sklady paliva k bytom nižšieho štandardu.

Druhú najvyššiu sumu, takmer 170 tisíc eur si rozdelili projekty, ktoré sa zameriavali na vzdelávanie a výchovu rómskych detí a žiakov. Na podporu vzniku a činnosti komunitných centier dal úrad v minulom roku 49 tisíc eur.

Na odstránenie havarijných stavov obydlí vzniknutých najmä v dôsledku živelných pohrôm, pôsobenia prírodných živlov alebo požiarov úrad nedal ani cent. Či sa nejaký subjekt uchádzal o podporu v tomto programe nie je známe. Úrad splnomocnenca na svojej webovej stránke nezverejnil zoznam podporených a nepodporených projektov. Uzávierka pre prijímanie žiadostí pritom bola ešte 1. februára 2020. 

Splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity bol v tom čase Ábel Ravasz. Vo funkcii bol od apríla 2016 do marca 2020.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.