22.07.2021 SPRÁVY

Trestné stíhanie v súvislosti so statusom M. Mazureka naďalej pokračuje.

V súvislosti so statusom poslanca Národnej rady SR Milana Mazureka po útoku vo Vrútkach stále pokračuje trestné stíhanie Národnej kriminálnej agentúry vo veci podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

"Aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci, viac informácií nie je možné poskytnúť," uviedol Michal Slivka hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Útok v Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach z 11. júna 2020 si vyžiadal dvoch mŕtvych. Jedným z nich bol útočník, ktorého zneškodnila polícia. Po udalosti bolo tiež viacero zranených.

Mazurek v statuse písal, že útočník s nožom z Vrútok bol z "diskriminovanej menšiny", podľa poslancov Národnej rady SR Petra Polláka (OĽANO) i Jána Benčíka (Za ľudí), ktorí avizovali trestné oznámenia, tak hovoril o Rómovi.

Mazurek bol už v minulosti odsúdený za hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika s rasistickým charakterom, ktoré odvysielali v októbri 2016 v Rádiu Frontinus. Musel zaplatiť pokutu vo výške 10.000 eur a prišiel aj o post poslanca parlamentu.  

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.