TREBIŠOV: V meste zbúrali dve bytovky v ktorých bývali Rómovia

ilustračné foto Gipsy Television

Trebišov 24. júla (Gipsy Television) - Rómske bytovky v Trebišove, ktoré sa pred rokom v lete nepodarilo zlikvidovať, dnes definitívne zbúrali. Prednosta Mestského úradu v Trebišove Július Selecký pre Gipsy Television povedal, že likvidácia dvoch bytoviek prebehla bez problémov, dohliadala na to aj polícia.

Vlani v júli sa obydlia Rómov pokúsil zbúrať majiteľ pozemkov. Nepodarilo sa mu to, lebo Rómovia mu ukázali papier zo súdu, že tam môžu bývať. "Majiteľ si to už vysúdil, má právoplatné rozhodnutie súdu," povedal Selecký. Rómovia sa podľa neho z bytoviek vysťahovali už dávnejšie, dnes boli stavby pred búraním prázdne. Bytovky na Družstevnej ulici v Trebišove bez elektriny a vody obývalo niekoľko rómskych rodín viac ako desaťročie. V provizórnom bývaní žilo približne 40 dospelých ľudí a 20 detí.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.