15.07.2020 SPRÁVY

Tieto dve anglické mestá si určili vlastné opatrenia proti šíreniu COVID-19.

Mestá Blackburn a Darwen, ktoré sú súčasťou grófstva Lancashire,  v období do 11. júla zaznamenali tretí najväčší nárast počtu prípadov na 100.000 obyvateľov v celom spojenom kráľovstve. Určili si preto vlastné opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu infekčného ochorenia.

V mestách Blackburn a Darwen platí, že na návštevu k ďalšej osobe môžu ísť odteraz maximálne len vo dvojici a na verených priestranstvách je s okamžitou platnosťou povinné nosenie rúšok.

Úrady takisto vyzvali ľudí, aby sa dali otestovať na prítomnosť ochorenia COVID-19 a to aj v prípade, že nemajú príznaky infekčného ochorenia. Úrady ľudí vyzvali, aby dodržiavali opatrenia s cieľom chrániť seba a svojich najbližších. Inak budú musieť opatrenia sprísniť. Mestá Blackburn a Darwen sa tak chcú vyhnúť tzv. lockdownu, informovala o tom stanica Sky News.

Blackburn with Darwen je obvod tvorený mestami Blackburn a Darwen. Leží v grófstve Lancashire v severozápadnej časti Anglicka a má približne 147.400 obyvateľov. Blackburn with Darwen v období do 11. júla zaznamenal tretí najväčší nárast počtu prípadov na 100.000 obyvateľov v celom Anglicku. Najvyšší nárast bol v meste Leicester, kde britská vláda už koncom júna nariadila pre výrazný nárast v počte nakazených novým koronavírusom zatvorenie škôl a obchodov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.