STREETWORK: SAP Slovensko pomôže ľuďom bez domova

foto Gipsy Television

Bratislava 12. decembra 2011 - (Gipsy Television/ Daniela STRELKOVÁ) - Spoločnosť SAP Slovensko sa rozhodla finančne podporiť projekt Streetwork - pomoc ľuďom bez domova v uliciach Bratislavy, ktorý spolu so svojimi partnermi zabezpečuje občianske združenie Proti prúdu. Jeho riaditeľ Martin Opeta si dnes prevzal symbolický šek na sumu 10 000 eur z rúk Františka Imreczeho, generálneho riaditeľa SAP Slovensko.

„Tento dar znamená významnú finančnú pomoc predovšetkým všetkým ľuďom bez domova, ktorí sú odkázaní na našu podporu. Streetwork pre nich predstavuje nádej na prežitie a dôstojnejší život. Vďaka podpore spoločnosti SAP budeme môcť počas zimných mesiacov naďalej v spolupráci s partnermi pokračovať vo výdaji stravy. Občianske združenie Proti prúdu bude celú zimu v denných hodinách k dispozícií ľuďom bez domova, aby im pomohlo zvládnuť toto najťažšie obdobie v roku a umožnilo im zabezpečiť si základné životné potreby. Počas dňa budeme v uliciach Bratislavy vyhľadávať tých ľudí bez domova, ktorí potrebujú pomoc, odvážať chorých k lekárovi, poskytovať im poradenstvo, základné ošetrenie a ošatenie. Chcem sa spoločnosti SAP Slovensko poďakovať v mene našich klientov a pracovníkov nášho združenia, ale aj v mene všetkých dobrovoľníkov, ktorí túto službu poskytujú," skonštatoval Martin Opeta.

 

„Považujeme za česť prispieť na túto dobrú vec. Hlavne dnes, kedy je pre dobrovoľnícke organizácie veľmi ťažké získať peniaze potrebné na zabezpečenie ich aktivít. Preto sme sa rozhodli pomôcť nielen finančne, ale sa na projekte Streetwork zúčastníme aj osobne," povedal František Imrecze. V utorok 13. decembra vo večerných hodinách budú zamestnaci SAP Slovensko pomáhať pri rozdávaní stravy ľuďom bez domova na Hlavnej stanici v Bratislave.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.