STANOVISKO: MZV, súvisiace s poslednými udalosťami vo Francúzsku

Bratislava 6. septembra 2010 (TASR) - "Pravidlá EÚ sa vzťahujú na všetkých. To platí vo vzťahu k právu na slobodu pohybu občanov EÚ medzi jej členskými štátmi, ako aj k povinnosti rešpektovať zákony štátu pobytu, k budovaniu osídlení bez miestnych povolení a k zabezpečeniu verejného poriadku.

Vítame dohľad Európskej komisie nad dodržiavaním týchto pravidiel. Sociálna vylúčenosť Rómov je celoeurópskou výzvou. Vláda Slovenskej republiky chce komplexnými opatreniami prispieť k hľadaniu riešení. Prístup vlády Slovenskej republiky bude založený na sociálnej inklúzii a zachovaní princípu osobnej zodpovednosti Rómov. Záujmom Slovenskej republiky je vytvoriť doma také ekonomické a sociálne prostredie, aby to, či občania našej vlasti hľadajú prácu v zahraničí bolo voľbou, nie nevyhnutnosťou." Informáciu TASR poskytol riaditeľ tlačového odboru MZV SR Juraj Tomaga.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.