SPOLUPRÁCA: Rómske internetové radio partnerom Gipsy Television

foto Gipsy Television

Bratislava 5. januára 2011 (Gipsy Television/Emil Balog) - Rómska internetová televízia Gipsy Television a internetové radio Gipsy.sk spojili svoje sily. Od nového roka preto začnú so vzájomnou podporou svojich programových štuktúr.
„Gipsy Television je naklonená každej spolupráci, tak to bolo aj v tomto prípade. Je dôležité, aby sa rómske média navzájom podporovali a nepodkopávali si nohy. Gipsy.sk je našim plnohodnotným partnerom," povedal riaditeľ Gipsy Television Jozef Zeman.
 

Obraz Rómov v celoplošných médiách v porovnaní s ostatnými národnosťami je špecifický. Nosné sú informácie o kriminalite, sociálnych otázkach a informácie, ktoré prezentujú sociálne postavenie Rómov. Väčšina z týchto správ je negatívne ladená voči Rómom. Preto v tejto súčasnej moderno-demokratickej spoločnosti je existencia rómskych médií nutnosťou a nevyhnutnou podmienkou pre výchovu k občianským právam, pri presadzovaní ducha tolerancie, pri prekonávaní a potláčaní diskriminácie a v boji proti rasizmu.

 

„Dúfam, že vznikom partnerstva s redakciou Gipsy Television spustíme niekoľko úspešných projektov a pomôžeme tak Rómom na Slovensku a v Čechách uvedomiť si naše hodnoty. Je dôležité ukázať svetu a hlavne ľuďom okolo nás, že sme poctiví, slušní a hrdí Rómovia," pre Gipsy Television povedal Ján Čonka, riaditeľ portálu Gipsy.sk.

 

Gipsy Television a Gipsy.sk presadzujú vo svojich vysielaniach prvky výchovno-vzdelávacieho a kultúrného, charakteru. Pravidelne a systémovo informujú o aktivitách rómskej národnostnej menšiny s cieľom rozvíjať vzájomne pozitívne vzťahy Rómov a majority.

 

Dominantou rómského internetové rádio Gipsy.sk je rómska hudba. Portál v súčasnosti propaguje takmer stovku rómskych kapiel a súborov. Na webe si môžete online vypočuť takmer 7 tisíc rómskych piesni.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.