21.05.2020 SPRÁVY

Sociálne dávky pre chudobných poberalo aj 101 členov talianskej mafie.

Sociálne dávky určené pre najchudobnejších občanov poberalo v Taliansku nelegálne aj 101 členov kalábrijskej mafie 'Ndrangheta. Informovala o tom v stredu talianska finančná polícia.

Mafiáni z viacerých klanov 'Ndranghety si nárokovali dávky vo výške 40 až 780 eur mesačne, ktoré sú určené ľuďom žijúcim pod hranicou chudoby. Dvaja z nich sú dokonca synmi Roberta Pannunziho, drogového bosa prezývaného "taliansky Pablo Escobar", ktorého zatkli v roku 2013 v Kolumbii.

Mafiánov teraz čaká trestné stíhanie, pričom budú vyzvaní, aby štátu vrátili 516.000 eur, ktoré takto nelegálne získali od Národného inštitútu sociálneho zabezpečenia.

Kalábrijská 'Ndrangheta patrí spolu so sicílskou organizáciou Cosa Nostra a neapolskou mafiou Camorra k najdôležitejším organizovaným zločineckým skupinám v Taliansku. Pôsobí i v zahraničí - okrem iného v Nemecku, Severnej Amerike či Austrálii. Vedúce postavenie má 'Ndrangheta najmä v pašovaní kokaínu do Európy.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.