12.01.2018 SPRÁVY

SLOVENSKO: Sa dnes rozlúči s hereckou legendou Mariánom Labudom.

video: Charlie’s a In Film Praha

Posledná rozlúčka s hercom Mariánom Labudom sa bude konať dnes, v piatok 12. januára o 11.00 hod. v Sále činohry v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Herec Marián Labuda starší patril na divadelných doskách medzi stálice. Počas svojej kariéry natočil desiatky filmov, v 80. rokoch 20. storočia bol jedným z najobsadzovanejších hercov v bývalom Československu a bol najobsadzovanejším slovenským hercom v českých filmoch. 

Marián Labuda zomrel v piatok 5. januára vo veku 73 rokov. Narodil sa 28. októbra 1944 v Hontianskych Nemciach. Pôsobil v Slovenskom národnom divadle.

Na divadelných doskách patril medzi stálice. Počas svojej kariéry účinkoval v desiatkach filmov a televíznych inscenácií. V 80. rokoch 20. storočia patril k najobsadzovanejším hercom v bývalom Československu a bol najviac obsadzovaným slovenským hercom v českých filmoch. Pamätná je jeho úloha v kultovom filme Vesničko má středisková.



Marián Labuda vo filme Roming (2007)

video obsahuje vulgarizmy, preto nie je vhodné pre maloletého diváka



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.