SKEREŠOVO: Obec vytvorila pre šiestich občanov nové pracovné miesta

ilustračné foto TASR

Skerešovo 12. októbra 2010 (TASR) - Projekt na podporu tvorby nových pracovných miest pre príslušníkov marginalizovaných rómskych komunít (MRK) realizuje obec Skerešovo v okrese Revúca. Počas dvoch rokov bude samospráva zamestnávať šiestich občanov.

Projekt sa začal v obci 1. júla. Starosta Ján Svitek do neho zapojil ľudí, ktorí sú dlhodobo nezamestnaní. Väčšinu tvoria Rómovia. V súčasnosti pracujú na údržbe verejných priestranstiev. "Starajú sa o čistotu ciest a obecných budov. Na jar plánujeme spoločne začať pestovať liečivé i okrasné rastliny. V našej obci sme sa týmto ešte nezaoberali, ale veríme, že sa nám bude dariť. Vypestované rastlinky potom predáme do výkupne," informoval TASR starosta.V Skerešove, ktoré má 230 obyvateľov, z toho 80 rómskej národnosti, je vysoká miera nezamestnanosti. Obec niekoľkým občanom zabezpečila prácu na dva roky. "Ďalším pomáhame formou aktivačných a obecných prác," doplnil Svitek.

 

Obec získala na projekt Podpora tvorby pracovných miest pre MRK nenávratný finančný príspevok vo výške 112.974 eur z Fondu sociálneho rozvoja v rámci výzvy Operačného programu zamestnanosti a sociálnej inklúzie.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.