24.02.2020 SPRÁVY

Silný vietor na východnom Slovensku spôsobil výpadky elektriny.

Foto: TASR

Dokopy 3383 odberných miest bolo na východe Slovenska počas pondelkového rána bez elektriny, k výpadkom došlo pre silný vietor.

K výpadkom došlo najmä v lokalitách Oľšavica v okrese Levoča, Roštár v okrese Rožňava, Smolník a Helcmanovce, ktoré sú v Gelnickom okrese, Haniska v okrese Košice-okolie, Strihovce a Ubľa v okrese Snina a v Zámutove neďaleko Vranova nad Topľou. „Príčinou je veľmi silný vietor, ktorý povyvracal stromy, ktoré spadli na elektrické vedenie. Následkom sú potrhané vodiče, polámané izolátory a poškodené konzoly. Kolegovia z pohotovostných zložiek a špecializovaných skupín okamžite vyrazili do terénu a odstraňujú následky,“ uviedla hovorkyňa Východoslovenskej distribučnej Andrea Danihelová.

Podľa Danihelovej k výpadkom začalo dochádzať v noci od 1.00 hodine, keď postupne pre počasie vypadla elektrina približne v 4000 odberných miestach.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.