13.01.2018 SPRÁVY

SHEFFIELD: Britská polícia tvrdí, že neexistujú podozrenia okolo smrti 8-ročnej Janky.

text: Romea.cz
video: FB/Leileileon Hor

Podľa policajného veliteľstva v South Yorkshire, ktoré vyšetruje smrť malej Janky v Sheffielde, neexistujú žiadne podozrivé okolnosti jej smrti.

Vyplýva to z vyjadrení britskej polície pre spravodajský server Romea.cz. 

"Záchranná služba bola privolaná do domu v Cranworth Road, Sheffield tesne pred 18:10 hod. v utorok 2. januára po tom, čo bolo oznámené, že 8-ročné dievča malo ťažkosti s dýchaním. Bola prevezená do nemocnice, kde bohužiaľ v nedeľu 7. januára zomrela. Neexistujú žiadne podozrivé okolnosti jej smrti a spis prípadu bude pripravený pre koronera," uviedla tlačová hovorkyňa policajného veliteľstva v South Yourkshire pre server Romea.cz.

Koroner je v mnohých krajinách angloamerického práva štátny úradník, ktorého hlavnou zodpovednosťou je vyšetrovať úmrtia a vydávať úmrtné listy v nejednoznačných prípadoch. 

Dievčatko žilo v anglickom Sheffielde so svojou rodinou a osudný deň si mala hrať v podkroví s mladšími súrodencami a deťmi príbuzných. Potom si z neznámeho dôvodu mala omotať okolo krku opasok od županu a škrtiť sa.

Štyridsať minút nemala javiť žiadne známky života, privolaná záchranná služba dieťa oživovala a napojila na prístroje. Zranenie bolo však natoľko závažné, že lekári rodine odporučili po niekoľkých dňoch odpojiť dievčatko od prístrojov.

prevzaté: Romea.cz 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.