13.09.2019 SPRÁVY

SEREĎ/VÁHOVCE: Brat napadol brata so sekerou!

Policajti zo Serede obvinili z úmyselného ublíženia na zdraví 17-ročného mladistvého z obce Váhovce. V stredu napadol so sekerou v ruke svojho o rok mladšieho brata.

"Ráno o 07.00 hodine prišiel k jeho posteli, kde ležal a sekerou sa mu zahnal na hlavu. Ten stihol dať ešte pred tvár ruky a sekera sa mu zaťala do dvoch prstov ľavej ruky. Útokom mu spôsobil rezno–sečné rany s poškodením šliach," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave, Mária Linkešová.

Policajti osobu ihneď zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený policajt ho obvinil z úmyselného ublíženia na zdraví na chránenej osobe. Zároveň bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie z dôvodu, že  bol v auguste odsúdený za úmyselný trestný čin.



Začiatkom roka sa 17-ročný Denis dopustil v obci aj lúpeže. Osobu mal kvôli peniazom zbiť a potom okradnúť o 20 eur. Súd ho za lúpež koncom augusta odsúdil  a ako mladistvému mu vymeral trest odňatia slobody na 18 mesiacov nepodmienečne s odkladom na 18 mesiacov pod probačným dohľadom, s tým že mal nahradiť škody a verejne alebo osobne sa osobe ospravedlniť.



Právna kvalifikácia prípadu sa môže zmeniť na základe ďalších výpovedí a znaleckých posudkov. Rozhodovať o väzbe bude súd v najbližších hodinách. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.